...
Nadat wij onze hosting hebben geactiveerd op jouw website kun je met deze simpele handleiding gemakkelijk zelf jouw emailadres(sen) instellen in outlook.

Gebruik je ook de Outlook app op je mobiel? Dan worden de onderstaande instellingen na het opslaan automatisch doorgevoerd in de app.


Stap 1

Ga binnen Outlook naar ‘Bestand‘ links bovenin. Klik daarna op ‘Account toevoegen‘ om jouw e-mailadres toe te voegen aan Outlook.

Wil je de instellingen van een bestaand emailadres wijzigen? Klik hier dan op Accountinstellingen -> Dubbelklik het desbtreffende emailadres -> En ga verder naar Stap 4

klik op account toevoegen


Stap 2

Voer nu je e-mailadres in en klik op ‘Geavanceerde opties‘.

Vink het vakje naast ‘Ik wil mijn account handmatig instellen‘ aan en klik op ‘Verbinding maken‘. In sommige Outlook versies kun je al meteen kiezen voor ‘Handmatige instellingen of extra servertypen.

voer je e-mailadres in en stel het handmatig in


Stap 3

Selecteer ‘IMAP‘.

Selecteer IMAP


Stap 4

Je wordt nu gevraagd om de servergegevens van je e-mailadres in te vullen. Gebruik hiervoor de onderstaande gegevens.Ik moet direct het wachtwoord van mijn e-mailadres invullen

Inkomende e-mail

  • Server: vul hier je domeinnaam in (als jouw website bijvoorbeeld www.effectivedare.nl is, dan vul je hier dus effectivedare.nl in, zonder de ‘www.’ dus)
  • Poort: 993
  • Versleutelingsmethode: SSL/TLS

Uitgaande e-mail

  • Server: vul hier je domeinnaam in (als jouw website bijvoorbeeld www.effectivedare.nl is, dan vul je hier dus effectivedare.nl in, zonder de ‘www.’ dus)
  • Poort: 465
  • Versleutelingsmethode: SSL/TLS

Na het invoeren van de servergegevens klik je op ‘Volgende‘.Stap 5

Voer nu het wachtwoord van je e-mailadres in en klik op ‘Verbinding maken‘.

voer je wachtwoord in

Weet je het wachtwoord van je e-mailadres niet meer? Stel dan een nieuw wachtwoord in met de stappen uit het artikel ‘Ik wil het wachtwoord van mijn e-mailadres wijzigen‘.Stap 5

Hierna is je e-mailadres succesvol toegevoegd aan Office 365. 

account toegevoegd

Klik op ‘Gereed‘ om direct aan de slag te gaan met je e-mailadres of stel naar wens nog een e-mailadres in.

Om er zeker van te zijn dat de instellingen werken, raden we altijd aan om een testmail te verzenden vanuit je emailadres(sen) en een testmail te verzenden naar je emailadressen. Hierdoor weet je zeker dat het verzenden en ontvangen van e-mails werkt. Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben? Neem dan contact met mij op via frits@effectivedare.nl of bel/app op 0644081275.

Meer artikelen:

Emailadressen beheren in het controlepaneel

Nadat wij onze hosting hebben geactiveerd op jouw website kun je met deze simpele handleiding gemakkelijk zelf jouw emailadres(sen) beheren in het controlepaneel. Denk hierbij aan het aanpassen van wachtwoorden of aanmaken van nieuwe emailadressen.

Lees verder »