...
Nadat wij onze hosting hebben geactiveerd op jouw website kun je met deze simpele handleiding gemakkelijk zelf jouw emailadres(sen) instellen in Gmail.

Gebruik je ook de Gmail app op je mobiel? Dan worden de onderstaande instellingen na het opslaan automatisch doorgevoerd in de app.

Stap 1

Open eerst Gmail in je browser. Klik vervolgens rechtsboven op het tandwiel en daarna op ‘Instellingen‘.

Ga naar Instellingen


Stap 2

Klik nu op het tabblad ‘Accounts en Import‘. Klik vervolgens naast de optie ‘E-mail bekijken uit andere accounts:‘ op ‘Een e-mailaccount toevoegen‘.

Wil je de instellingen van een al eerder toegevoegde emailadres wijzigen? Dan zal dat emailadres al in de lijst staan en kun je kiezen voor ‘gegevens bewerken’. Klik daarop en vervolg de stappen.

Accounts en Import


Stap 3

Er verschijnt nu een pop-up in je scherm om je e-mailadres in Gmail in te stellen. Voer nu eerst het e-mailadres in dat je in Gmail wil gaan gebruiken. In ons voorbeeld maken wij gebruik van het e-mailadres info@site-voorbeeld.nl.

Voer hier je e-mailadres in


Stap 4

In het volgende venster krijg je twee opties te zien. Het zal je niet zijn ontgaan dat de optie om Gmailify niet beschikbaar is. Omdat wij Gmailify niet ondersteunen, kun je hier met e-mailadressen van TransIP geen gebruik van maken.

Kies daarom voor de optie ‘E-mail importeren uit mijn andere account (POP3)‘ en klik op ‘Volgende‘.

Kies voor de tweede optie en klik op 'Volgende'Stap 5

Nu is het tijd om gegevens van jouw e-mailadres in te vullen. Gebruik hiervoor de onderstaande gegevens.

 • Bij ‘Gebruikersnaam‘ vul je jouw e-mailadres in.
 • Bij ‘Wachtwoord‘ vul je het wachtwoord van jouw e-mailadres in.
 • Bij ‘POP-server‘ vul je je domeinnaam in (als jouw website bijvoorbeeld www.effectivedare.nl is, dan vul je hier dus effectivedare.nl in, zonder de ‘www.’ dus)
 • Bij Poort vul je 995 in.
 • Een vinkje bij ‘Een kopie van opgehaalde berichten op de server achterlaten‘ is aan te raden als je je e-mail ook in andere programma’s (zoals Outlook of de webmail) wil gebruiken. Als je er zeker van bent dat je de e-mail alleen bij Gmail opgeslagen wilt hebben, kun je dit vakje uitgevinkt laten.
 • Vink het vakje aan naast ‘Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken wanneer e-mailberichten worden opgehaald
 • Met de optie ‘Binnenkomende berichten labelen’ zullen emails uit je inbox een label krijgen waardoor je in het overzicht meteen kunt zien welke emails gericht zijn aan het emailadres dat je nu instelt.
 • De laatste optie ‘Binnenkomende berichten archiveren’ raden we niet aan.

Klik hierna op ‘Account toevoegen‘.Stap 6

Kies ‘Ja‘ als je ook e-mails wil versturen met je e-mailadres.

Als je ‘Nee‘ kiest, kun je alleen e-mails lezen en niet verzenden. Dit is overigens na de configuratie wel aan te passen binnen ‘Instellingen‘ > ‘Accounts en Import’.

Geef hier aan of je ook met dit e-mailadres e-mails wil versturen


Stap 7

Vul nu de naam in van de afzender van het e-mailadres. We raden aan om het vakje naast ‘Beschouwen als alias‘ aangevinkt te houden. Lees ook dit artikel van Google voor meer informatie over deze functie.

Klik op ‘Volgende stap‘ om door te gaan.

Vul hier de naam in welke als afzender moet worden getoond


Stap 8

Heb je er in stap 6 voor gekozen om geen e-mail met dit e-mailadres te willen verzenden? Dan ben je nu klaar! Je e-mailadres is succesvol in Gmail ingesteld.

Hou er rekening mee dat je nu alleen e-mails voor dit e-mailadres kan lezen. Als je ook e-mails wil versturen met het adres, kun je dat na de configuratie alsnog wijzigen via ‘Instellingen‘ > ‘Accounts en Import‘.

Als je er in stap 6 voor hebt gekozen om wél e-mail te sturen met je e-mailadres, dan vul je nu de gegevens in voor het versturen van e-mail.

Wil je de instellingen van een al eerder toegevoegde emailadres wijzigen? Dan zal dat emailadres al in de lijst van ‘Stap 1’ staan en kun je kiezen voor ‘gegevens bewerken’. Klik daarop en vervolg de stappen.

 • Bij ‘SMTP-server‘ vul je wederom je domeinnaam in (als jouw website bijvoorbeeld www.effectivedare.nl is, dan vul je hier dus effectivedare.nl in, zonder de ‘www.’ dus)
 • Bij ‘Poort‘ vul je 465 in.
 • Bij ‘Gebruikersnaam‘ vul je jouw e-mailadres in.
 • Bij ‘Wachtwoord‘ vul je het wachtwoord van jouw e-mailadres in.
 • Laat ‘Beveiligde verbinding via SSL‘ ingeschakeld staan.

Nadat je dit hebt ingesteld klik je op ‘Account toevoegen‘.Stap 9

Als laatste stap word je gevraagd om je e-mailadres te verifiëren. Hiervoor stuurt Gmail een e-mail gestuurd naar het e-mailadres dat je wilt instellen.

Open nu je e-mailadres via bijvoorbeeld de webmail.Log hier in met jouw e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord om de verificatiemail van Google terug te vinden. (Als jouw website bijvoorbeeld ‘www.effectivedare.nl’ is, dan is de link naar jouw webmail: https://webmail.effectivedare.nl.)

Klik hier op de bijgevoegde link en de configuratie zal voltooid zijn. Daarna kun je het venster van Gmail voor de verificatie naar wens sluiten.

Je kan er ook voor kiezen om de bevestigingscode in te vullen in het venster van Gmail, klik daarna op ‘Controleren‘ om de configuratie af te ronden.

Verifieer je e-mailadres

Zodra je op de link hebt geklik of de juiste bevestingscode hebt ingevuld, is de configuratie van je e-mailadres in Gmail afgerond. Je zult nu naar wens e-mail kunnen ontvangen en versturen via Gmail.

Om er zeker van te zijn dat de instellingen werken, raden we altijd aan om een testmail te verzenden vanuit je emailadres(sen) en een testmail te verzenden naar je emailadressen. Hierdoor weet je zeker dat het verzenden en ontvangen van e-mails werkt. Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben? Neem dan contact met mij op via frits@effectivedare.nl of bel/app op 0644081275.

Meer artikelen:

Emailadressen beheren in het controlepaneel

Nadat wij onze hosting hebben geactiveerd op jouw website kun je met deze simpele handleiding gemakkelijk zelf jouw emailadres(sen) beheren in het controlepaneel. Denk hierbij aan het aanpassen van wachtwoorden of aanmaken van nieuwe emailadressen.

Lees verder »