...

DNS instellingen beheren in het controlepaneel

Nadat wij onze hosting hebben geactiveerd op jouw website kun je met deze simpele handleiding gemakkelijk zelf jouw dns instellingen beheren in het controlepaneel.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je DNS records kunt aanmaken en wijzigen.


Stap 1

Ga naar het controlepaneel via het webadres https://controlepaneel.effectivedare.nl:8443 . Voer vervolgens in het inlogscherm je inloggegevens in.Stap 2

Als je bent ingelogd kom je altijd terecht op het scherm met jouw websites en domeinnamen. Om jouw dns instellingen te beheren klik je bij het desbetreffende domeinnaam op het tabje ‘Hosting & DNS’ en vervolgens klik je op ‘DNS-instellingen‘.Stap 3

Om een nieuw DNS record aan te maken klik je onder het Tabblad ‘DNS’ op ‘Record toevoegen.Het is niet toegestaan om instellingen aan te passen onder het Tabblad ‘Instellingen’.

Wil je de instellingen van een bestaand DNS record wijzigen? Klik dan uit de onderstaande lijst op één van de bestaande DNS records. Daar kun je de instellingen van Stap 4 naar wens aanpassen.Stap 4

Vul hier de gewenste waarden in en druk op ‘OK’ of ‘Toepassen’ om de instellingen op te slaan. Door te klikken op ‘OK’ worden de wijzigingen opgeslagen en ga je terug naar het hoofdscherm. Door te klikken op ‘Toepassen’ worden de wijzigingen ook opgeslagen maar blijf je op het huidig scherm. Let op: De DNS records zijn nu nog niet doorgevoerd. Hiervoor moet je nog een laatste stap uitvoeren. Ga dus verder naar de volgende Stap.

Stap 5

Als je teruggaat naar het overzicht met de DNS records, dan zul je zien dat er een melding tevoorschijn komt zoals aangeduid in onderstaande screenshot. De nieuwe/gewijzigde DNS records moeten namelijk nog daadwerkelijk toegepast worden. Je zult ook zien dat de desbetreffende records een oranje uitroepteken hebben. Door te klikken op ‘Bijwerken’ worden alle nieuwe/gewijzigde records pas doorgevoerd.

Stap 6

Nadat je de DNS records hebt bijgewerkt zie je de melding dat de DNS wijzigingen zijn opgeslagen. Dit was de laatste stap voor het doorvoeren van wijzingen in DNS records.


Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben? Neem dan contact met mij op via frits@effectivedare.nl of bel/app op 0644081275.

Meer artikelen:

Emailadressen beheren in het controlepaneel

Nadat wij onze hosting hebben geactiveerd op jouw website kun je met deze simpele handleiding gemakkelijk zelf jouw emailadres(sen) beheren in het controlepaneel. Denk hierbij aan het aanpassen van wachtwoorden of aanmaken van nieuwe emailadressen.

Lees verder »